Hugel

 

Familjen Hugels viner har en renhet och finessrikedom som enligt Etienne Hugel kommer från en strikt selektering i vingården. Samtliga druvor är handplockade för att säkerställa druvornas kvalitet. Uppfyller inte druvorna Hugels kvalitetskrav säljs de.

Det är dokumenterat att familjen Hugel levde och verkade i området Alsace redan på 1400-talet. 1639 grundar Hans Ulrich Hugel firman som därmed är en av de äldsta familjeägda vinproducenterna i världen. Hugels viner med de tydliga gula etiketterna är spridda över hela världen och har ett mycket högt anseende. Familjen äger runt 25 hektar vingårdar i många av de främsta vingårdslägena i Alsace. Varje ny generation Hugel har tillfört något nytt till firman, samtidigt har de också fått i uppdrag att förvalta sitt arv på bästa sätt. Den trettonde generationen Hugel gjorde sin första skörd 2009.

Bland Hugels viner i Sverige finns Hugel Gentil som återskapades 1992 och idag serveras på glas i samtliga Shangri-La hotel i Kina. Där måste man kalla vinet för gult eftersom vitt vin associeras med död i Kina.

Gentil samt Hugels Riesling är buteljerade med den unika DIAM-korken som via behandling eliminerar korkdefekter.

Källa: Vinbanken 8 maj 2011

Följande viner finns på systembolaget:
Hugel Gentil (2108)
Riesling Hugel (12191)
Gewurztraminer Hugel (83949)
Pinot Blanc Hugel (83950)
Pinot Gris Tradition Hugel (83946)
Riesling Jubilée 2009 (83945) som fått 92 poäng i snitt på Wine-Searcher.

Det skall även finnas en Hugel Pinot Noir Jubilée men den har jag inte hittat på systembolaget. HAr fått 89 poäng av Wine-Searcer.

Share Button
Seo Packages
What is seo - seo tips