Trimbach

 

Alla av Trimbach’s toppviner kommer från Grand Cru-vingårdar men detta står inte på etiketten, eftersom familjen tycker benämningen ofta missbrukas. Produktionen uppgår till ca. 86 000 lådor per år och är så stor beroende att 80 % av druvorna köps från kontrakterade odlare som man har ett nära samarbete med. Trimbach’s viner kännetecknas av renhet, elegans och fräschör. På så sätt blir deras viner en kvintessens av allt det goda som Alsace står för. Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen: från vingårdens plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. I receptet ryms även att vinerna inte släpps till försäljning innan de ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.

Trimbach_Gewurztraminer    Lychee

Doft och smak
Doften är ren, druvtypisk med toner av lychee, exotisk frukt, liljekonvalj, rosor med en kryddig avslutning. De toner som finns i doften återfinns i smaken, med exotiska frukter, lychee med väl integrerad syra, och en torr finish.

Fyllighet 8, Fruktsyra 9, Sötma 4.

Serveringsförslag
Serveras vid 10-12°C till rökt fisk, charkuterier eller aperitif. Passar även bra till starkare ostar som Munster, Epoisse och Livarot. Kinesiska och indiska rätter samt många andra crossover rätter går även bra.

Källa: Ward Wines

”Mycket och god komplex doft i druvtypiskt parfymerad stil. Fet, torr, eldig, mycket hustypisk smak i välgjord, balanserad och total gewurzstil.”
Allt om vin, Nr 2, 2014

Share Button
Seo Packages
What is seo - seo tips