Turkheim

 

[envira-gallery id=”15328″]

I stadskärnan finns två långa gator som sträcker sig mellan den västra och den östra stadsporten, gator som är förbundna med trånga gränder. Kring torget vid den södra porten är det liv och rörelse. På kvällen kan man följa med nattvakten som sjunger ”Han sori zu Fir und Liacht”(ta hand om den öppna spisen och ljuset) vilket var de råd som nattvakten gav till byborna när han började sin runda. Ett brinnande ljus eller en okontrollerad spis kunde leda till katastrof och möjligheterna att släcka en brand var begränsade.

Nattvakten kunde också vara polis och dödgrävare. Skråen betalade väktarna som var oftast två och varje familj betalade ”Wachtgeld”.

Grand Cru Brand samt lieux-dits Heimburg, Steinweg och Herrenweg förknippas med Turkheim.

Cave Vinicole de Turckheim är Alsace tredje största kooperativ (tillsammans med Wolfberger och Bestheim) och ett av de tre bästa (tillsammans med Ribeauvillé och Hunawihr).

Zind-Humbrecht är en legendarisk producent med viner av världsklass. Anläggningen är hypermodern och hela produktionskedjan, från plantering till buteljering, ligger i internationell framkant i alla tänkbara avseenden.

Share Button
Seo Packages
What is seo - seo tips